11/09/2025

Ρεβίθάδα με λουκάνικο

Ρεβίθάδα με λουκάνικο

[wide]


Υλικά


  • 300 γρ. Ρεβύθια (μουλιασμένα για 12 ώρες)
  • 200 γρ. Λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 καρότο
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 600 ml ζωμός κρέατος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη σε νερό και τα μουλιάζουμε για τουλάχιστον 12 ώρες. 
  • Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, τα βράζουμε για 30 λεπτά κ τα σουρώνουμε. 
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι, προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο. 
  • Βάζουμε τηn κατσαρόλα στο φούρνο κ μαγειρεύουμε στους 180C για 45 λεπτά. 
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε τέσσερα ίσα μέρη διαγώνια κ σωτάρουμε σ’ ένα τηγάνι. 
  • Σερβίρουμε τα ρεβίθια στο πιάτο, προσθέτουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση σχολίου




Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search